MVO

Wij maken er ons sterk voor dat onze producten op een verantwoorde wijze geproduceerd worden. Een goed inzicht in onze productieketen is een randvoorwaarde om dit te kunnen realiseren.

Waar mogelijk kiezen wij voor producenten die zich inzetten voor goede arbeidsomstandigheden.

 

VDO - Reductie zout

 

Reductie van zout en suiker

Vermeulen & Den Otter voldoet reeds vanaf 2013 aan de norm van 1.8 % zout in brood.

In het kader van de voedselkwaliteit en met name waar het de gezondheid van de brood- en banketproducten betreft wordt door Vermeulen & Den Otter heel bewust met zout en suiker omgesprongen. De vraag naar gezonder voedsel neemt de laatste jaren alleen maar toe en omdat brood een van de belangrijkste, dagelijkse voedingsmiddelen is, heeft dat een behoorlijk effect. Dit heeft gezorgd voor zowel een zout- als suikerreductie. Ook dit draagt bij aan de kwaliteit van onze producten, want ons brood en banket moet niet alleen lekker zijn, maar ook gezond. Daarmee laat Vermeulen & Den Otter duidelijk zien hoe kritisch zij is op productkwaliteit.

Brownies & Downies

Vermeulen & Den Otter steunt Brownies & Downies Kaapstad

Brownies & Downies Kaapstad is een organisatie die wij een warm hart toedragen. De dochter van Bas Vermeulen (eigenaar van Vermeulen & Den Otter) heeft deze vestiging in Kaapstad opgezet.
Vermeulen & Den Otter heeft al verschillende acties georganiseerd om dit goede doel te ondersteunen. Dit zullen wij in de toekomst ook blijven doen.

Via dit filmpje zie je hoe Brownies & Downies in Kaapstad bijzonder werk verricht. 

UPDATE: Wendy en Wade hebben er echt alles aan gedaan de stichting overeind te houden maar helaas door het coronavirus hebben ze het harde besluit moeten nemen om er na 4 jaar mee te stoppen.

Zij hebben wel 60 jongeren kunnen trainen en daarvan hebben er nu 20 zelfs een vaste baan!

Ook hebben ze heel wat mensen laten zien dat deze jongeren wel degelijk onderdeel uitmaken van deze maatschappij en dat ze met de juiste begeleiding echt wel goed kunnen werken!

 

Logo Cocoa Horizons

Duurzaamheid

Een goed voorbeeld daarvan is Callebaut chocolade. De chocolade die in ons atelier wordt verwerkt, is gemaakt van kwaliteitscacao dat wordt geproduceerd door coöperatieven die deel uitmaken van Cocoa Horizons. Dit duurzaamheidsinitiatief werd mede mogelijk gemaakt door onze chocoladeleverancier Barry Callebaut. Deze maakt het mogelijk dat de leefomstandigheden van de Afrikaanse cacaoboeren en hun families verbeteren én dat u van eerlijke chocolade kunt genieten.

 

Voedselbank

In Nederland leven meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbank doet er alles aan om zoveel mogelijk gezinnen van een goed voedselpakket te voorzien.
Wij steunen inmiddels al vele jaren wekelijks de Voedselbank Den Bosch, en voorzien hen elke vrijdag van brood en soms wat lekkers.

Al voordat de voedselbank in 2006 landelijk opgericht werd, werd elke zaterdag ons overgebleven brood door een vrijwilliger met zijn eigen auto bij zo'n 16 huishoudens gebracht.
Voedselbanken werken uitsluitend met vrijwilligers, wil je meer weten of ook je steentje bijdragen: https://voedselbankennederland.nl/steun-ons/

Vragen? Mail naar verkoop@vermeulendenotter.nl of bel naar 073 511 24 06