Vermeulen & den Otter viert 75 jaar bevrijding met een heroïsch Zweeds Wittebrood

Dit jaar vieren wij 75 vrijheid na het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog. Wat veel mensen niet weten is dat bakkers hierbij een hele belangrijke rol hebben gespeeld. Tijdens de hongerwinter van 1944/1945, was eten schaars. De Nederlandse regering zette samen met het Zweedse Rode Kruis een noodvoedselactie op touw. Met Zweedse tarwebloem en margarine bakten bakkers nachtenlang heel rijk witbrood volgens het recept van de Zweedse hulptroepen. Dit heroïsche Zweeds Wittebrood bakken wij nu weer in onze bakkerij !

Proef de vrijheid

Het bevrijdingsbrood wordt heel traditioneel gebakken van Tarwebloem Zweeds Wit. Dankzij de speciale bloem en het traditionele bakkersrecept is dit brood niet zomaar een witbrood. Dat zie je direct aan de bijzondere vorm, én dat proef je! De smaak van het Zweeds bevrijdingsbrood is heel rijk en zacht. De bijzondere vierkantjes aan de bovenkant draaien de bakkers met de hand; puur ambachtelijk want dat maakt dit brood zo bijzonder.

Het Zweeds wittebrood ligt vanaf vandaag in onze winkels.

(Wij noemde dit vroeger Bums brood )